32e Klepperrit

De Klepperman van Hardenberg vindt zijn oorsprong in de nachtwacht uit oude tijden, waarover voor het eerst valt te lezen in geschriften uit 1571.
De naam Klepper komt van het voorwerp dat vroeger in Hardenberg gebruikt werd om de inwoners te waarschuwen bij gevaar.
Het hele verhaal is te lezen op de site: www.stichtingpromotiehardenberg.nl /historie

In 1987 werd de 1e Klepperrit verreden. Het doel, en dat is het nog steeds, is om iedereen die motor rijdt te laten kennis maken met de mooie omgeving waarin Hardenberg ligt. Het is voor de organisatie een leuke uitdaging om u als deelnemer/ster een leuke toertocht te laten rijden. Daarbij hopen wij dat u na afloop tevreden huiswaarts keert. De Klepperrit telt ook mee voor de KNMV en LOOT competitie.

Met de komst van het fenomeen gps dat enkele jaren geleden zijn intrede deed in de toerwereld was de Gasschoeve één van de eerste motorclubs in Nederland die zowel de papieren route, alsook de gps aan de deelnemers aanbood.

U hebt als toerrijder bij de Gasschoeve alleen de mogelijkheid om de Klepperrit op de gps te rijden. Helaas is het voor ons geen doen om voor alle versies van mapsource en type's van Garmin het kaartmateriaal bij te houden. De routes kunnen wij wel verzorgen voor de Garmin Zumo serie.

 

De Gasschoeve hoopt u te mogen verwelkomen op voor de 31e Klepperrit op zondag 12 augustus 2018

U kunt starten tussen 09.00 - 11.30 uur.

Clubhuis de Gasschoeve
Slagenweg 2a
7798 CT  Collendoorn.
Voor verdere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Oude klepperrit routes (om te downloaded) zie: Ritten 'n Toeren